20 Nisan 2024

SİZLERE TAVSİYEM

  • PDF

  Hafta sonu kendinize bir iyilik yapın ve deniz kenarına gidip denizde taş sektirin. Hatta bir şiir kitabı okuyun ister Nazım’dan ister Orhan Veli’den.

  Eskiler ve çocuklar çok iyi bilir, efsane çizgi film olan Tom ve Jerry'i evinizin en sakin bölümüne giderek izleyin, gülün ve kafanızı boşaltın.

  Hatta sinemaya gidin ve elinize bir patlamış mısır alarak yenilerden bir film izleyin, yeni çıkan filmler sizi sarmaz ise internetten Tom HANKS’in cast away filmini seyretmeyi ihmal etmeyin. O da olmaz ise Frued felsefesinin psikanaliz bilimini arkadaşlarınızla birlikte sohbet konusu yapın.

  Sakın bisiklete binmeyi unutmayın, yürüyerek denizi taşlamak için sahil kenarına gitmek istemiyorsanız o zaman bisikletinizle kahve içmeye gidin.

  Kısacası sadece çalışmayın, bütün mesainizi para kazanmak için işinize verirseniz modern köle olur vahşi kapitalizmin isteklerini yerine getirirseniz sağlığınız bozulur ve devletin hasta garantisi verdiği şehir hastanelerinin müdavimi olursunuz.

  Onların istediği gibi olmayın. Kendi gücünüzün farkına varın ve dünyayı tek başınıza da olsa kurtaracağınız düşüncesini asla yabana atmayın. Biliyorsunuz İnsanoğlu dünyaya gözlerini açtığında ülkesini ve anne babasını seçemiyor. Ama yine de sana bahşedilen hayatı yaşamak için bir yola çıkıyorsun.

  Biliyorum hepimiz çok yalnızız, bir akşam kendinizle yemeğe çıkın ve içinizde ki sessizliği bir dinleyin gerçekten de ne kadar yalnız bir hayat yaşadığınıza şahit olacaksınız.

  Bir arkadaşım söylemişti ‘’ kemiklerime kadar yalnız hissediyorum kendimi, dolayısıyla kendi ayaklarımın üstünde durmam mümkün değil’’ belki de bir ironi yapmıştı arkadaşım ama şu sözüyle de beni çok etkilemişti.  ‘’Annesiz kalmak mutsuz bir anne ile büyümekten daha iyidir.’’

  Anneniz yoksa bile yine de yalnız değilsiniz, siz varsınız kendinizi keşfedin.

  Yeni keşifler yapmalı insan. Bazen uzun bazen de kısa yolculukları yapmalıyız. Gerçekten seyahat edemiyor uzak diyarlara gidemiyorsak, içsel yolculuklar yaparak maneviyatımıza ödül verebiliriz. Hatta ansiklopediler de ve internet ortamın da yeni heyecanlar keşfedebilir, dünyamızın kaç bucak olduğunu öğrenebiliriz.

  Psikologlar yalnız ve mutsuz insanlarla dolu, kazandığınız parayı psikologlara değil kendinize harcayın. Sanıyorum sizlere yukarı da kitap da okumalısınız tavsiyesinde bulunmadım.

  Kitap okuyun, çünkü güzelliğine düşkün hanımlara hep söylemek istemişimdir düzenli Kitap okumak kırışıklarınıza iyi gelecektir unutmayın.

  Siyasetçilerin ötekileştirdiği ötekilerin yanına oturun, konuşun, anlatın ve dinleyin. Size göre o öteki ona göre de siz öteki olma durumuna nasıl gelindiğini tartışın. Birbirinizi nasıl anlayabildiğinizi görecek hatta zaman zaman kahkahalarla sohbetin derinleştiğine şahit olacaksınız.

  Hadi bu hafta sonu bunları yapıyoruz!

  SÖZ MÜ?

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde