29 Nisan 2024

Kumrulu Hanımlar için “Gebelik, Normal Doğum ve Ağrısız Doğum” Semineri

  • PDF

kumru-1-5-2013Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi tarafından Kumru Kültür Sarayı’nda Hanımlar için “Gebelik Takibi, Normal Doğum ve Ağrısız Doğum” konulu bir seminer verildi.

Avrasya Medi-Tech Hastanesi, Kumru Belediyesi iş birliği ile halkı bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta bir seminer düzenledi. “Gebelik Takibi, Normal Doğum ve Ağrısız Doğum” konu başlıklı seminer Kumru Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Özek tarafından verildi.

Dr. Ahmet Özek seminerde “gebelik takibinin amacı, normal doğumun belirtileri, gebeliğin hangi sıklıkla kontrol edilmesi, hangi zamanda hangi testlerin yapılması gerektiği, gebelikte beslenme, kan uyuşmazlığı, şeker hastalığı, ilaç kullanımı, gebeliğin seyri, acil durumları, ağrısız  doğum, ağrısız doğumun avantajları ve dezavantajları, ağrısız doğumun kimlere ve ne zaman yapılabileceği” gibi konular ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Her hamile hastanın belirlenen sürelerde  kontrollere gelmesinin anne ve yeni doğan sağlığı açısından gerekli olduğunu vurgulayan Özek, doğumda anne ve bebeği bekleyen süreci anlatarak, ağrısız normal doğumun uygulanabilir ve toplumda bilinenin aksine anne için gerekli ve faydalı bir yöntem olduğu gibi konuların hamilelik sürecinde önemli olduğunu belirtti.

Seminer, katılımcıların merak ettikleri konular ile ilgili soruların Dr. Ahmet Özek tarafından cevaplandırılması ile son buldu. kumru1-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde